Workshop, 24 maj 2014

Välkommen på workshop med bejublade trion Ahlberg, Ek & Roswall!

Ahlberg, Ek & Roswalls musik kännetecknas av ett virtuost och dynamiskt samspel. Med sin sättning bestående av fiol, gitarr och nyckelharpa utforskar de ständigt nya musikaliska möjligheter och har hittat en alldeles egen stil som på kort tid vunnit en stor publik på dagens folkmusikscen.
På workshopen kommer Emma, Daniel och Niklas dela med sig av ett eller flera av sina spännande arrangemang. Kursdeltagarna kommer att delas upp i två melodigrupper med Emma Ahlberg och Niklas Roswall där en går lite snabbare fram och en är lite lugnare, samt en kompgrupp med Daniel Ek. Workshopen inleds och avslutas i helgrupp med tanken att alla kursdeltagare på slutet spelar tillsammans i arrangemang med melodi, stämmor och komp. Trion delar med sig av sina tankar och tips och trix om sväng, samspel och hur man kan lyfta sitt spel tillsammans med andra, samt inte minst av vackra melodier och stor spelglädje.

Alla instrument och nivåer är välkomna, även om du bör ha spelat i ett par år och vara ganska van att lära på gehör.

Workshopen arrangeras av Studieförbundet Bilda och Värmlands Spelmansförbund.

Dag och tid: Lördag 24 maj, 14.30-17.00.
Pris: Vuxna 250:-, ungdomar under 18 samt studenter 200:-. Betalning sker på plats.
Plats: Studieförbundet Bilda, Lantvärnsgatan 10, Karlstad.
Anmäl dig till: lovisa.liljeberg@bilda.nu, 054-19 61 64 senast den 14 maj.

Vill du även gå på trions konsert (vilket vi verkligen rekommenderar) erbjuder vi ett superbra paketpris i samarbete med Gränslös folkmusik, kurs och konsert för endast 300:-/250:-! Konserten efteråt är i Gillestugan, S Kroppkärr, Karlstad.