FolkBeat

 

FolkBeat är ett folk-fusion-storband där traditionell folkmusik blandas med nya stilar. Ensemblen är öppen för alla instrument och riktar sig till dig som är i gymnasieåldern eller äldre, 15-20 år. Du måste inte spela folkmusik sedan tidigare, men det är bra om du är van att spela på gehör. 

Gruppen brukar kännetecknas av härlig gemenskap, spännande musikaliska möten och smittande spelglädje. Soundet präglas av en kombination av tajt, melodiskt samspel, popiga stämföringar och ett riffbaserat komp med rockattityd. Ensemblen arbetar med låtar och arrangemang samt med att gemensamt arrangera musik och scenisk träning.

Framträdanden

Sedan starten har FolkBeat framträtt runtom i Värmland och Sverige, bland annat på några av Sveriges största folkmusikfestivaler samt på en ungdomsfestival i Turkiet. Gruppen har haft flera gästlärare, bl.a. indiska musiker, och ett utbyte med liknande ensembler från andra håll i Sverige.

Kursledare

Lärare på FolkBeat är Nina Perez, Pasi Pasanen och Pär Kunze. Nina är frilansmusiker och spelar bl.a. i trion MP3 och undervisar på Musikhögskolan Ingesund. Hon är utbildad fiol- och folkdanslärare och undervisar alla åldrar. Pasi är en mångsidig musiker och med erfarenhet från en mängd genrer och han kombinerar frilansuppdrag med undervisning på kulturskolan och estetgymnasium.  Pär Kunze är multiinstrumentalist och jobbar som frilansande musiker och pedagog. Pär har ett stort intresse för musikskapande och för hur musik samverkar med andra konstformer som dans, teater och film.

Vid frågor

Kontakta kursledare:
Nina Peréz tel. 070-791 01 91

nina.perez@kau.se