FolkBeat

FolkBeat har just nu uppehåll

FolkBeat är ett folk-fusion-storband där traditionell folkmusik blandas med nya stilar. Ensemblen är öppen för alla instrument och riktar sig till dig som är i gymnasieåldern eller äldre, 15-20 år. Du måste inte spela folkmusik sedan tidigare, men det är bra om du är van att spela på gehör. 

Gruppen brukar kännetecknas av härlig gemenskap, spännande musikaliska möten och smittande spelglädje. Soundet präglas av en kombination av tajt, melodiskt samspel, popiga stämföringar och ett riffbaserat komp med rockattityd. Ensemblen arbetar med låtar och arrangemang samt med att gemensamt arrangera musik och scenisk träning.

Framträdanden

Sedan starten har FolkBeat framträtt runtom i Värmland och Sverige, bland annat på några av Sveriges största folkmusikfestivaler samt på en ungdomsfestival i Turkiet. Gruppen har haft flera gästlärare, bl.a. indiska musiker, och ett utbyte med liknande ensembler från andra håll i Sverige.

Kursledare

Lärare är Pasi Pasanen och Nina Perez. Pasi är utbildad på Musikhögskolan Ingesund och jobbar på Sundstagymnasiets Estetiska program samt frilansar som pedagog och musiker. Nina är frilansmusiker och spelar bl.a. i trion MP3. Hon är utbildad fiol- och folkdanslärare och undervisar alla åldrar.

www.facebook.com/folkbeatvarmland

Vid frågor

Kontakta kursledare:
Nina Peréz tel. 070-791 01 91

nina.perez@imh.kau.se